Skip to main content

Topkwaliteit dakwerken

De kerntaak van ons bedrijf is het maken van platte daken in bitumen en kunststof, van kleine dakkapellen tot enorme bedrijfshallen. Verder zijn wij gespecialiseerd in onder andere zinkwerken, groendaken en dak beveiliging. We werken niet met pannendaken, schoorstenen, golfplaten of shingles.
Ons klantenbestand bestaat uit particulieren, bedrijven, gemeente-instellingen en woningbouwbedrijven en wij zijn inzetbaar voor nieuwbouw, renovatie en onderhoud van daken.
Na oplevering van een nieuw of gerenoveerd dak ontvangt u een garantiecertificaat en een onderhoudsaanbieding, dat staat voor 10 jaar garantie op materiaal en uitvoering. Omdat wij staan voor kwaliteit!

Bitumen daken met lange levensduurverwachting

Vroeger werd teer of mastiek gebruikt als dakbedekking. Daarna kwam bitumen, wat in speciale ketels warm werd gestookt. Bitumen is een viskeus vloeibaar mengsel van verschillende koolwaterstoffen die voorkomen in ruwe aardolie. Na destillatie blijft het zwaarste bestanddeel achter, dat is bitumen.
Vervolgens kwamen de bitumen rollen, deze zijn in verschillende kwaliteiten leverbaar. Dit materiaal wordt als rol aangeleverd en met speciale branders op het dak gebrand. Het verwerken vereist het nodige vakmanschap.

Bitumineuze daken kunnen we onderverdelen in APP-gemodificeerde of SBS-gemodificeerde bitumineuze daken. APP is de afkorting voor Atactisch PolyPropyleen, een kunststof wat ontstaat bij de fabricage van polypropyleen. APP is thermoplastisch en bij omgevingstemperaturen soepel en buigzaam. Door bitumen te mengen met APP (circa 30%) ontstaat APP-gemodificeerd bitumen.
SBS is de afkorting van Styreen Butadien Styreen, een synthetisch geproduceerd rubber. SBS is elastisch en bij omgevingstemperaturen zeer soepel en buigzaam. Door bitumen te mengen met SBS (circa 10%) ontstaat SBS-gemodificeerd bitumen.

Kunststof daken

PVC dakbedekking staat voor dakbedekking dat gemaakt is van Poly Vinyl Chloride. Deze dakbedekking is de meest gebruikte kunststof voor weerbestendige daken. Het is een thermoplastische folie waaraan weekmakers en UV-stabilisatoren zijn toegevoegd waardoor PVC sterk en Uv-bestendig is.

Kenmerken:

 • wortel vast, tevens geschikt voor grasdaken en daktuinen
 • beperkt onderhoud
 • in verschillende kleuren leverbaar
 • in de zomer periode een temperatuurverschil van ca. 6 graden ten opzichte van bitumineuze dakbedekking
 • lange levensduur
 • milieuvriendelijk recyclebaar

Zinkwerken

Platte daken kunnen eventueel afgewerkt worden met zinken deklijsten, met of zonder kraal. Zinken dakgoten en hemelwaterafvoeren kunnen door ons worden gezet bij nieuwbouw en renovatie.

Daktuinen en groendaken

Daktuinen kunnen tot wel 99% van het regenwater bufferen. Water wat niet gebufferd wordt zal vertraagd worden afgevoerd, waardoor een ontlasting van het riool ontstaat. Daktuinen dragen bij aan een duurzaam dak en zijn in de hedendaagse architectuur niet meer weg te denken.

Groendaken
Groene daken of vegetatiedaken zijn platte of hellende daken met begroeiing. Een meer formele benaming is “begroeid dak” of “dak begroeiing”, waarbij vervolgens onderscheid gemaakt kan worden tussen “intensief” en “extensief” begroeide daken.

De begroeiing kan bestaan uit vetplanten zoals vetkruid (sedum), kruiden, mos en/of gras (extensieve begroeiing). Ook struiken en bomen zijn bij bepaalde constructies mogelijk (intensieve begroeiing).

Een groendak kent een standaard opbouw, uitgedrukt in functionele lagen:

 • een 2-laags waterdichte en wortelbestendige dakbedekking
 • beschermlaag tegen mechanische beschadigingen van de dakbedekking
 • drainagelaag van bijvoorbeeld kunststof of mineralen
 • filter laag
 • substraat laag
 • vegetatielaag

Duurzaamheid
Groene daken bieden voordelen op het gebied van duurzaamheid, milieu en belevingswaarde. De aanschafkosten zijn hoger, maar daar staat tegenover dat de dakbedekking langer meegaat dan bij een traditioneel dak en daarna gerecycled kan worden.

DE KWALITEIT EN VAKMANSCHAP VAN ONS BEDRIJF:

LAATSTE PROJECTEN

Bungalow
Riethoven

Bungalow
Valkenswaard

Aanbouw
Wintelre

Aanbouw
Echt

Bent u op zoek naar professionals in dakbedekking?